Citrix Cloud, een ideale digitale workspace

Citrix Cloud is een van de nieuwste manieren om te werken in een cloud. Met Citrix Cloud kun je apps, mail, applicaties of bedrijfsspecifieke systemen onderbrengen in 1 online platform. Geen gedoe meer met meerdere systemen die openstaan, meerder logins of een trage laptop of computer door zware software. Met de Citrix cloud werk je in een digitale workspace waar je alle informatie en systemen altijd bij de hand hebt. Je kunt met de Citrix Cloud alle informatie en systemen overbrengen naar het online platform of je kunt ervoor kiezen om gedeeltelijk en gefaseerd data en andere applicaties over te brengen naar de cloud. Net waar jouw organisatie behoefte aan heeft.

Het werken met een Citrix Cloud

Het werken met een online platform om met de cloud kan soms ingewikkeld zijn en een overstap naar een nieuwe IT-infrastructuur kan veel gedoe of problemen met zich meebrengen. Bijvoorbeeld doordat gebruikers moeten worden overgezet, data moet worden overgeheveld of omdat er eerst allerlei updates moeten worden uitgevoerd. Dat is als je aan de slag gaat met Citrix Cloud allemaal niet het geval. Het is een eenvoudig online platform en heeft ook geen grote digitale transformatie nodig. Het uitrollen van het gebruik van Citrix Cloud duurt dan ook geen maanden, maar slechts een aantal uur of dagen. De snelheid geeft ook het gemak en wendbaarheid van het platform aan. Doordat de software gemakkelijk geïmplementeerd kan worden, is het ook snel werkend binnen jouw organisatie.

Gebruiksvriendelijk online platform

Met het gebruik van Citrix cloud heb je een digitale workspace, wat maakt het werken makkelijker. Je hebt altijd en overal beschikking tot alle documenten, bedrijfsspecifieke systemen of applicaties. Voor de IT-afdelingen maakt het gebruik van deze digital workspace het leven een stuk eenvoudiger. Zo kunnen ze makkelijker de programma’s configureren, beheren of bewaken. Hoewel het uitermate goed beveiligd wordt en dit centraal wordt geregeld vanuit Citrix Cloud kunnen de IT-afdeling daar ook nog invloed op uitoefenen. Ze hebben de mogelijkheid om de Citrix Cloud zo instellen dat ze ook het beheer hebben wie welke informatie of applicaties mag gebruiken en inzien of downloaden. Daarnaast is het ook gebruiksvriendelijk voor ander gebruikers zoals de medewerkers binnen jouw organisatie. Bij het ontwikkelen van de Citrix Cloud services altijd gedacht vanuit de gebruiker. Dit maakt het software gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen.

Een flexibel en beheersbaar platform

Citrix Cloud biedt dus veel voordelen voor een bedrijf, voor zowel de IT-afdelingen als voor de gebruiker. Daarnaast is het een groot voordeel dat Citrix Cloud schaalbar en flexibel is. Het online platform is daardoor te gebruiken voor kleine organisatie maar ook voor grote organisaties. Je wordt als organisatie dan ook niet tegengehouden of loopt tegen beperkingen als je wilt uitbreiden. Daarnaast is het ook beheersbaar. Er zijn beveiligingsmaatregelen, welke deels centraal worden beheerd, maar de IT-afdelingen krijgen ook genoeg ruimte en verantwoordelijkheden om zelf instellingen te kunnen veranderen. Hierdoor kun je als organisatie gemakkelijk nieuwe applicaties toevoegen of data beheren. Omdat het zo een flexibel en beheersbaar platform is, kan Citrix Cloud ook gemakkelijk worden geïmplementeerd. De digitale workspace wordt eenvoudig geïnstalleerd en er is geen grote digitale transformatie nodig om de IT-infrastructuur aan te passen. Met Citrix Cloud ben je zo dus verzekerd van een eenvoudige en goed werkende oplossing als je gebruik wit maken van een online digitaal platform.