Citrix receiver web, een online cloud oplossing

Met Citrix receiver web kun je gemakkelijk en veilig online werken. Binnen IT-organisaties of andere bedrijven krijg je als medewerker te maken met verschillende applicaties waarmee je moet werken. Denk maar mail, intranet, bedrijfsspecifieke systemen of diverse applicaties en apps om je werkzaamheden uit te voeren. Voor al deze zaken heb je vaak een login nodig. Ook herken je vast wel het probleem dat je aan iets zit te werken en dat dan data of belangrijke informatie lokaal staat opgeslagen, waardoor je op dat moment niet verder kunt. Het kan voor veel frustratie zorgen en werkt minder efficiënt. Met het gebruik van Citrix Receiver web zijn die problemen verleden tijd.

Wat is Citrix receiver web?

Citrix cloud services is een online platform waarbij je werkt in de cloud. Hierdoor is het mogelijk om bedrijfsspecifieke systemen, mail, applicaties of andere apps in de cloud te zetten. Het is dan ook niet meer nodig om deze op een laptop of computer lokaal te installeren en configureren. Dit maakt dat je overal en altijd bij al jouw bestanden of applicaties kan. Hoe het dan werkt? Met de Citrix receiver web download je een programma wat je op je computer of laptop installeert. Dit programma communiceert met de centrale server van de Citrix Cloud services. Op deze server staan alle applicaties, programma’s en systemen, deze hoeft je dus niet meer allemaal los op je computer of laptop te installeren. In het online digitaal platform worden ze allemaal bewaard. Alleen bij de eerste keer moet je dus citrix receiver web downloaden zodat je daarna altijd en overal bij alle applicaties kan, waar je ook bent.

Gebruik maken van een virtueel scherm

Met de Citrix receiver web maak je eigenlijk gebruik van een virtueel scherm. Doordat Citrix cloud een online oplossing is, wordt er gebruik gemaakt van servers. Zodra je inlogt op het online platform, opent zich een digitaal workspace waar je al je data, applicaties of bedrijfsspecifieke systemen kunt terugvinden. Het lijkt net alsof de applicaties, apps of systemen zijn geïnstalleerd op jouw computer of laptop. Maar dat is niet het geval. Je maakt namelijk gebruik van de hoofdserves van Citrix Cloud waar alle gegevens zijn opgeslagen. Zodra je inlogt wordt er steeds een virtueel desktop scherm opgevraagd vanuit de hoofdservers met jouw informatie. Doordat het specifiek voor jou is, hoef je ook niet bang te zijn dat je betrouwbare informatie deelt met anderen. Alleen jij kan de informatie zien of data gebruiken die voor jouw beschikbaar zijn.

De voordelen van Citrix receiver web

Het gebruik van de Citrix receiver web biedt veel voordelen. Het allergrootste voordeel is natuurlijk dat deze online cloud oplossing de mogelijkheid biedt om waar dan ook te werken. Daarnaast is het ook een erg gebruikersvriendelijk programma, wat maakt dat er gemakkelijk mee kan worden gewerkt en heeft het ook geen lange inwerkperiode nodig. Doordat het zo gebruiksvriendelijk is, is er ook bij de implementatie over nagedacht hoe dit het snelste kan. Hierdoor hoeft een IT afdeling gen grote verandering aan te brengen in de IT-infrastructuur en benodigd het ook geen grot digitale transformatie. Dit alles bij elkaar maakt dat de Citrix Receiver web een van de makkelijkste en veiligste oplossingen is om te werken in de cloud.