computer

Waarom laten bedrijven gebruikte zakelijke computers opkopen?

Het is een veel voorkomend probleem bij bedrijven. Wat moet u met de oude computers of andere hardware wat niet meer wordt gebruikt. In veel gevallen wordt het in een berging of opslagruimte geplaatst en ligt het jaren lang stof te vangen. Dit is natuurlijk enorm zonde. Andere mensen kunnen de apparaten goed gebruiken, en er is mogelijk nog een prijs voor te vangen als bedrijf. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om computers en andere hardware te laten opkopen door professionele partijen. Waarom? Dat wordt later verteld evenals waar uw computers aan moeten voldoen en hoe het proces verloopt.

Waarom oude computers laten opkopen?

Eerder is al gezegd dat oude computers laten staan op kantoor niet ideaal is. Dit is dan ook de reden dat bedrijven een oplossing proberen te zoeken voor de niet gebruikte computers. Steeds meer bedrijven kiezen voor de IT dienst computer opkopen. Dit doen zij om verschillende redenen. De eerste reden is de financiële reden. U krijgt namelijk voor de oude computers en andere apparaten een mooi prijsje. Hoe jonger de computers zijn en hoe beter de computers werken hoe hoger de prijs is die u krijgt. Dit betekent dus dat u niet te lang moet wachten met het wegdoen van oude apparaten.

Verder is het laten opkopen ook ideaal voor de bedrijven die het erg druk hebben en geen tijd hebben voor het wegdoen van oude apparaten. IT opkopers halen de oude apparaten op locatie op en vervoeren deze naar hun eigen locatie. Tevens wordt de data die achtergebleven is op de oude apparaten ook goed verwijderd of vernietigd wat een data lek zal voorkomen. Tot slot kunt u als bedrijf aan de buitenwereld kan laten zien dat het bedrijf doet aan duurzaam ondernemen en dus milieubewust is.

Waar moeten de oude computers aan voldoen?

Er zijn een aantal punten waar u aan moet voldoen om de oude computers te kunnen laten opkopen. Over het algemeen kopen computer opkopers alleen computers op die niet geheel defect zijn of incompleet. Als de computer helemaal niet meer bruikbaar is zal de professionele partij de computer niet willen hebben. In veel gevallen zijn computers nog wel deels bruikbaar en dan kunnen de opkopers nog wel wat met de oude spullen.

Verder zijn de meeste IT partijen niet geïnteresseerd in het opkopen van particuliere computers en dus enkele computers. Het liefst worden zakelijke computers en met een minimaal aantal van tien stuks opgekocht. Tevens worden accessoires over het algemeen niet opgekocht. U kunt hierbij denken aan toetsenborden, kabels, muizen of standaarden. Als u twijfelt of uw IT-apparatuur in aanmerking komt, dan kunt u in veel gevallen vrijblijvend vragen stellen aan de opkopende partij zonder dus ergens aan vast te zitten.

Het opkoopproces

Het proces van computers opkopen bestaat uit verschillende stappen. Ten eerste zult u contact op moeten nemen met een professionele partij. Dit kunt u in veel gevallen doen door te bellen of door een formulier online in te vullen. Daar kunt u ook meteen een waardebepaling vrijblijvend aanvragen. Als u dat heeft gedaan, dan zult u een voorstel krijgen van de IT specialisten. U kunt akkoord gaan met het voorstel of u kunt dit natuurlijk afwijzen. Op het moment dat u akkoord bent gegaan zal het proces in werking worden gesteld.

Het begint dan bij een afspraak maken voor het laten ophalen van de oude computers. Als de oude computers weg zijn van uw bedrijfspand en in bezit zijn bij de opkoper zal de data die achtergebleven is worden verwijderd of vernietigd. Op het moment dat dit afgerond is zal u een certificaat en factuur krijgen en zult u het bedrag van het voorstel op de rekening krijgen. De laatste stap is voor u minder relevant, maar voor de opkoper wel. Dit heeft namelijk te maken met het gereed maken van de oude computers om een tweede leven te geven.