Citrix receiver, een online manier van werken

Met de Citrix receiver haal je nieuwe manieren in huis om productief en gemakkelijk aan de slag te blijven. Ben je werkzaam in een IT-omgeving dan kan het gebruik van Citrix receiver, als ook bekend onder de naam Citrix Workspace, veel gemak bieden. Met het gebruik van Citrix cloud services kan het niet alleen de IT-afdeling ontzorgen, maar biedt het ook medewerkers meer efficiëntie. Het is een online cloud oplossing die niet alleen ervoor zorgt dat medewerkers nog maar 1 login nodig hebben voor diverse systemen, applicaties of email, maar het is ook een veilig online platform waar je altijd en overal bij de informatie kan. Het is daarnaast ook nog eens erg gebruiksvriendelijk, wat ervoor zorgt dat iedereen gemakkelijk met deze online oplossing aan de slag kan. Voor jouw IT-organisatie is een het afnemen van Citrix receiver diensten dus kostenbesparend.

Wat maakt een Citrix receiver zo ideaal?

Er zijn natuurlijk meerdere vormen van online cloud oplossingen waar je met altijd en overal aan documenten kunt werken of bij informatie kan. Denk maar aan Microsoft Office of Dropbox. Enkel dit werkt wel anders, het grootste voordeel van Citrix Receiver is dat het online platform veel meer kan dan enkel documenten delen en informatie verzamelen. Daarnaast hoef je niet in 1 x volledig naar de cloud over te gaan. Je kunt dit in stapjes doen en gefaseerd, hierdoor kun je gedeeltelijk een aantal applicaties of systemen naar de cloud overbrengen. Daarnaast is Citrix Receiver harstikke veilig. Je hoeft niet bang te zijn dan beveiligde of vertrouwelijke informatie op het world wide web komt te staan. Er is een veel aandacht besteedt aan hoe jouw data het beste kan worden beschermd. Naast het feit dat het een veilige en betrouwbare cloud oplossing is, is het ook nog eens erg gebruiksvriendelijk en behoeft het geen grote implementatie in een organisatie voordat je er mee aan de slag kunt.

Wat het verschil is met andere cloud-oplossingen

Zoals gezegd is Citrix Receiver een vorm van een online cloud oplossing en biedt het overeenkomsten met andere cloud oplossingen zoals Microsoft Office 365. De overeenkomsten zijn dat beide producten altijd beschikbaar zijn, mits je een wifi-verbinding hebt. Je kunt bij beide programma bestanden, email of agenda’s delen. Daarnaast zijn beide cloud oplossingen beschikbaar voor elke organisatie, van een klein tot grote organisatie, omdat ze makkelijk schaalbaar zijn. Toch heeft Citrix Receiver een aantal hele belangrijke verschillen. Het belangrijkste verschil is dat met een Citrix receiver ook bedrijfsspecifieke systemen in het platform kunnen worden opgenomen, iets wat bij Microsoft office niet kan. Hierdoor is het een platform wat op maat gemaakt is voor jouw IT-organisatie of bedrijf. Daarnaast is het niet nodig om bestanden lokaal op te slaan, iets wat bij Microsoft nog wel noodzakelijk is. Daarnaast is het – zoals gezegd – een online oplossing. Je hebt dus internet nodig voor gebruik te maken van het online platform. Waar bij ander online cloudoplossingen een hoge internetverbinding nodig is omdat vaak eerst de documenten of data moet worden gedownload voordat je hiermee aan de slag kunt, is dat bij Citrix receiver niet het geval. Bij Citrix receiver hoef je niet eerst data te downloden voordat je er mee aan de slag kunt, dit maakt ook dat je met elke internetverbinding kunt werken met de Citrix cloud oplossingen. Dit maakt dus dat Citrix Receiver sneller, slagvaardiger en efficiënter werkt dan andere cloud oplossingen.