Python development: wat is het en hoe leer je het?

Bij het woord python denken de meeste mensen aan een gevaarlijke slang, maar in de oren van programmeurs staat het heel ergens anders voor. Python is namelijk een scripttaal waarmee heel veel verschillende dingen ontwikkeld kunnen worden. Denk daarbij aan websites, webshops en andere web services en webapplicaties. Het handige aan Python is, is dat het ontworpen is om heel goed leesbaar te zijn. Met woorden uit de Engelse taal, weinig interpunctie en ook minder syntactische constructies zorgt het er voor dat deze taal uitstekend te gebruiken valt onder programmeurs. In vergelijking met andere programeer talen, is het een taal die relatief makkelijk te leren valt. Nu je een beetje weet wat de taal Python is, vraag je je waarschijnlijk nog wel af, wat je er nou precies mee kan doen. En dat ga ik je vertellen in dit artikel!

 

Wat doet een python programmeur nou precies? Eigenlijk zijn de werkzaamheden van een python developer heel erg divers. Als python programmeur ben je allereerst verantwoordelijk voor het schrijven van de code voor de back end van een website. Back end zijn eigenlijk alle processen die er voor zorgen dat een website goed werkt, het zijn dingen die de gebruiker van een website niet. Denk dan bijvoorbeeld aan het proces om een product in het winkelmandje te doen, en bijvoorbeeld ook dat deze bestelling ook daadwerkelijk binnenkomt bij de dienst van de verkoper. Dit zijn maar enkele voorbeelden, maar dit zijn dingen waar je als python developer code voor moet schrijven. Deze processen moeten natuurlijk wel heel goed lopen, want anders verliest een website klanten. Maar als python developer doe je nog veel meer, je doet bijvoorbeeld ook testen en er voor zorgen dat een website helemaal optimaal werkt. Denk daar bij aan dat een website hoge prestaties moet hebben. Kortom, het werk van een python programmeur is heel veelzijdig.