webdesign

Website goed laten werken op alle apparaten: zo werkt responsive webdesign

Met de toenemende populariteit van mobiele apparaten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website goed werkt op alle soorten apparaten. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van responsive webdesign. Ook als je een website laat maken is het belangrijk dat deze responsive is.

Wat is een responsive webdesign?

Responsive webdesign is een ontwerpbenadering die ervoor zorgt dat een website zich aanpast aan het apparaat waarop het wordt weergegeven. Dit betekent dat de website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte, het schermformaat en andere specifieke eigenschappen van het apparaat. Hierdoor kan de website gemakkelijk worden gebruikt op alle soorten apparaten, van desktop computers tot smartphones.

Hoe responsive webdesign toepassen?

Er zijn verschillende manieren waarop je responsive webdesign kunt toepassen op je website. De eerste stap is het gebruik van een flexibel grid. Dit betekent dat de layout van de website zich aanpast aan de schermgrootte van het apparaat. Dit kan worden bereikt door het gebruik van percentage-gebaseerde maten in plaats van vastgelegde maten, zodat de layout zich automatisch aanpast aan het apparaat.

 

Daarnaast kun je ook gebruikmaken van media queries. Dit zijn regels die ervoor zorgen dat de website zich aanpast aan specifieke schermformaten of andere eigenschappen van het apparaat. Bijvoorbeeld, je kunt ervoor zorgen dat bepaalde elementen op de website alleen worden weergegeven op tablets of alleen op smartphones.

Afbeeldingen op een responsieve manier implementeren

Verder is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je afbeeldingen en andere media-elementen op een responsieve manier worden geïmplementeerd. Dit betekent dat je afbeeldingen gebruikt die zich aanpassen aan de schermgrootte van het apparaat, zodat ze niet te klein of te groot worden weergegeven.

 

Tot slot is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de navigatie van de website gemakkelijk te gebruiken is op alle soorten apparaten. Dit kan worden bereikt door het gebruik van een responsive menu of door ervoor te zorgen dat de navigatie gemakkelijk te gebruiken is met aanrakingen op touchscreens. Hulp nodig? Ga naar Nordique.nl voor digitaal succes.