boekhoudprogramma

Is er een gratis boekhoudprogramma?

Boekhouden is iets waar veel mensen tegenop kijken, maar wat wel een essentieel onderdeel is van het hebben van een eigen bedrijf. Wanneer je er zelf weinig verstand van hebt kan het veel tijd kosten en erg complex zijn om aan boekhouden te doen. Om die reden zijn er honderden boekhoudprogramma’s ontwikkeld. Hiermee kan het boekhouden mensen iets makkelijker gemaakt worden en hoeft dit geen uren meer van jouw tijd te kosten. De meeste van deze programma’s kosten geld, maar zeker niet allemaal. Er zijn  ook veel boekhoudprogramma’s die gratis functies hebben of gratis proefperiodes aanbieden. In deze tekst zullen wij het hebben over boekhoudprogramma’s en hun gratis features.

Eerste maand gratis boekhouden

Wat bij de meeste en de Beste Boekhoudprogramma’s erg populair is, is het geven van een gratis maand boekhouden. Bij veel boekhoudprogramma’s geldt de regel dat je de eerste maand dat je het programma gebruikt, niet hoeft te betalen voor dit programma. Hierdoor kun je uittesten of je het een fijn programma vindt om mee te werken en kun je kijken of je het voor langere tijd wilt gebruiken. Je kunt over het algemeen ook eenvoudig opzeggen na de gratis maand, als het boekhoudprogramma toch niet helemaal aan jouw wensen voldoet. Je kunt dan gerust een ander programma kiezen om uit te proberen. Voorbeelden zijn: MoneyMonk, Jortt en Rompslomp.

Gratis proberen voor langere tijd

Sommige boekhoudprogramma’s kun je zelfs voor langere tijd gratis proberen. De gratis proefperiode duurt bij deze programma’s soms wel meer dan een jaar! In die tijd kun je er zeker wel achter komen of het programma voldoet aan jouw wensen en voorkeuren. Bovendien kun je een hoop geld besparen met zo een gratis boekhoudprogramma. Een voorbeeld van een programma waarbij je voor lange tijd gratis kan boekhouden is e-Boekhouden. Zij bieden wel 15 maanden gratis hun boekhoudprogramma aan.