Handelen in cryptocurrency, hoe doe ik dat?

Je hoort tegenwoordig op iedere hoek van de straat wel iemand over cryptocurrency praten. Steeds meer mensen hebben inmiddels een investering gedaan en dat is niet gek. De waarde van cryptocurrency is de laatste jaren enorm gestegen. Er zijn ook vele cryptomiljonairs ontstaan en dat is voor veel mensen een reden geweest om ook te beginnen. Vandaag lees je hoe je begint met het handelen in cryptocurrency.  

Hoe begin ik? 

Je wilt beginnen met investeren, maar hoe?  Allereerst kies je een platform. Via een platform kun je bijvoorbeeld  Bitcoins kopen en verkopen. Je kunt er ook voor kiezen om cryptocurrency rechtstreeks bij een persoon te kopen. Echter is de meest veilige manier een online platform. Hier kun je ook altijd gebruik maken van een online wallet. Dit kun je zien als een digitale portemonneeJe kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een offline wallet. Deze moet je wel heel goed bewaren, want als je de offline wallet kwijt bent ben je ook je crypto’s kwijt. 

Waar moet ik op letten? 

Dit geldt voor bijna alles, maar als iets te mooi om waar te zijn lijkt kun je dit beter niet doen. Doe dus ook vooral veel research van tevoren. Er zijn veel forums waar mensen strategieën delen. Je kunt heel gedeeltes van overnemen, maar zorg altijd voor eigen input. Zo heb je een eigen unieke strategie, want als iedereen hetzelfde doet maakt het uiteindelijk ook geen verschil. 

Beginnersfouten 

Wanneer je begint met handelen heb je natuurlijk niet echt veel ervaring en een fout is zo gemaakt. We hebben veelgemaakte beginnersfouten voor je op een rijtje gezet. 

  • Geen onderzoek doen 
  • Je laatste spaargeld investeren  
  • Investeringen op een exchange laten staan 
  • Uit emotie handelen  
  • Blindelings adviezen opvolgen  

Tot slot  

Wanneer je begint met handelen moet je ook eerst kiezen in welke crypto je wilt investerenBitcoins zijn op dit moment erg prijzig. Wanneer je een goedkopere optie zoekt is Ethereum de juiste crytpoEthereum kopen kun je ook gewoon via een exchange doen. De belangrijkste tip die we je willen meegeven is om eerst goed je huiswerk te doen, want een goede voorbereiding is het halve werk.