VR tijdens de training

Virtual reality is in opkomst en wordt dan ook steeds vaker gebruikt als instrument voor verschillende soorten trainingen en ook voor educatieve doelstellingen. Een voordeel van een VR training is dat het een veel hogere impact heeft op het resultaat. Daarnaast zorgt een VR training er ook voor dat de training een stuk interactiever wordt en een optie hiervoor zijn bijvoorbeeld diverse oefeningen die op maat zijn gemaakt.

Mogelijkheden

Er zijn dus veel voordelen van het gebruiken van VR tijdens de training. Denk bijvoorbeeld maar aan voetbal spelers. Zo heeft het nationale voetbalteam van Noorwegen onder de 19 jaar 4 maanden lang getraind met VR om te zien wat het resultaat zou zijn. Door diverse handgemaakte programma’s en spelen toe te passen in VR konden de spelers beter getraind worden en betere wedstrijd resultaten neerzetten. Dit zorgde dan ook voor verschillende overwinningen, ook op bijvoorbeeld het Duitse team waarbij de wedstrijd met een 5-2 voorsprong werd gewonnen. Tijdens deze training wordt er vooral gekeken naar de cognitieve capaciteiten en hoe deze beter kunnen worden. Een VR training laten maken doe je bij een betrouwbare organisatie.

Meer mogelijkheden

Als organisatie kun je gebruik maken van VR trainings- programma’s om ervoor te zorgen dat het dagelijkse werkproces nog beter wordt. Denk bijvoorbeeld maar aan een training voor service monteurs dat ervoor zorgt dat zij een virtueel huis kunnen zien en verschillende problemen die zij dankzij VR kunnen oplossen. Door een VR training zijn cursisten dan ook veel beter voorbereid op toekomstige situaties doordat zij het al eens ervaren hebben. Dit zorgt voor een veiliger gevoel op de werkvloer. Doordat VR de laatste jaren op een zeer grote schaal nog meer en beter is uitgedraaid is het inmiddels voor bijna alle beroeps sectoren mogelijk om gebruik te maken van een VR training. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos.  Een VR ontwikkelaar bied diverse mogelijkheden

Een safety training

Jouw eigen veiligheid en de veiligheid van andere werknemers is uiteraard top prioriteit. Een VR safety training kan hier dan ook bij helpen. Bij deze specifieke vorm van een VR Training wordt er gekeken hoe situaties veiliger gemaakt kan worden en ook wordt er getraind op hoe er veiliger omgegaan kan worden met elkaar in onveilige situaties. Binnen in zo’n safety training zijn de mogelijkheden en toepassingen op zijn beurt ook weer eindeloos. Denk bijvoorbeeld maar aan safety trainingen zodat handelingen beter gedaan kunnen worden, maar ook zijn er mogelijkheden voor hoe er om gegaan moet worden als er brand is, etc. VR heeft bewezen effectief te zijn op veel verschillende situaties, en het is dan ook een kwestie van tijd voordat alle beroeps sectoren VR gaan gebruiken.