digitale werkbonnen

Hoe kan je snel en efficiënt werken met digitale werkbonnen?

Tijden zijn veranderd en technologie heeft in vrijwel alle sectoren zijn intrede gedaan. Dit geldt ook voor de sector waar werkbonnen gebruikt worden. Gedaan met de traditionele werkwijze van papieren werkbonnen die verloren gaan, onleesbaar zijn of te laat worden ingediend. Met digitale werkbonnen bespaar je niet alleen op kosten maar ook op tijd. In deze blog lees je hoe je dankzij digitale werkbonnen snel en efficiënt kan werken.

Wat zijn de voordelen van digitale werkbonnen?

Of je nu een kleine onderneming runt of een groot bedrijf hebt, digitale werkbonnen zijn voor vrijwel alle sectoren een handige en efficiënte tool. Maar hoe werkt een digitale werkbon precies? Digitale werkbonnen zijn natuurlijk niets meer of minder dan de digitale variant van papieren werkbonnen. Het grootste voordeel van digitale werkbonnen is dat het papierloos werkt en dus milieuvriendelijk is. Ook behoren paperassen, verloren documenten, onleesbare teksten, tijdverlies en hoge kosten tot het verleden.

Gemakkelijk terug te vinden

Een ander voordeel van digitale werkbonnen is dat ze gemakkelijk terug te vinden zijn en je hierdoor sneller offertes kan maken. Je hoeft immers niet uren te zoeken naar de bijbehorende werkbonnen, want alles is binnen enkele klikken terug te vinden. Dit stimuleert bovendien de samenwerking binnen een team omdat iedereen altijd en overal toegang heeft tot de werkbonnen. Het geeft ook de mogelijkheid om snel een overzicht te creëren van de status van het project.

Wijzigingen doorvoeren op de werkbonnen

Ook is het bij digitale werkbonnen mogelijk om gelijk wijzigingen door te voeren in bijvoorbeeld materiaal- en arbeidsuren. Als er bij de uitvoering van het project wijzigingen optreden, kunnen deze meteen aangepast worden. Dit zorgt voor minder administratieve verwerking, waardoor je sneller kan werken. Door de tijdige verwerking kunnen de aanpassingen ook meteen doorgerekend worden, zodat er geen onverwachte kosten zijn.

Koppelingen maken met apps en andere software

Verder maken digitale werkbonnen ook de mogelijkheid om koppelingen te maken met apps en andere softwareprogramma’s, zodat nog meer automatisch kan gebeuren. Een voorbeeld hiervan is de koppeling met GPS-systemen. Hierdoor kan in real-time de locatie van het vlootbeheer vastgesteld worden en kan de route geoptimaliseerd worden.

Digitale werkbonnen zijn dus niet alleen efficiënt en kostenbesparend, maar ook goed voor het milieu. Het verlost ons van de papieren rompslomp en zorgt voor minder administratieve verwerking. Daarbij is het ook nog eens heel praktisch in gebruik. Kortom, digitale werkbonnen vormen een krachtig hulpmiddel voor iedere ondernemer die voor snelheid, efficiëntie en klanttevredenheid gaat. Het is een echte win-win situatie. Twijfel je nog? Neem dan een kijkje op fieldbuddy.com/nl en ontdek de vele voordelen van digitale werkbonnen.